Breaking News
Loading...

Translate

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Info Post
οι χριστιανοί είδαν τους τοίχους των σπιτιών τους να τους έχουν σημαδέψει με το γράμμα « N » (ن) που παραπέμπει στους « Nazaréens » δηλ στους Ναζωραίους, τους χριστιανούς.
οι χριστιανοί είδαν τους τοίχους των σπιτιών τους να τους έχουν σημαδέψει με το γράμμα « N » (ن) που παραπέμπει στους « Nazaréens » δηλ στους Ναζωραίους, τους χριστιανούς.
Οι τζιχαντιστές που ελέγχουν ολόκληρα εδάφη στο βόρειο και το Δυτικό Ιράκ “δείχνουν να θέλουν να ξεριζώσουν κάθε ίχνος μειονοτικής ομάδας στην περιοχή της Μοσούλης”, προειδοποίησε σήμερα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στη Νέα Υόρκη εκδόθηκε την ώρα που χιλιάδες χριστιανοί εγκατέλειπαν την πόλη της Μοσούλης, μετά το τελεσίγραφο που τους έστειλε η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (πρώην ΙΚΙΛ) υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η πόλη από τον περασμένο μήνα.
Επωφελούμενοι από την ταχεία προέλασή τους, οι αντάρτες υπό τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν ολόκληρες περιοχές στο βόρειο, κεντρικό και δυτικό Ιράκ.
Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές πρόσφατα άρχισαν να σημαδεύουν τα σπίτια που ανήκουν σε χριστιανούς στους οποίους έστειλαν τελεσίγραφο, καλώντας τους να ασπαστούν το Ισλάμ, να πληρώσουν ειδικό ισλαμικό φόρο ή να εγκαταλείψουν την πόλη πριν από το μεσημέρι σήμερα, διαφορετικά θα εκτελεστούν.
Το Ισλαμικό Κράτος “πρέπει να σταματήσει αμέσως την άθλια εκστρατεία του κατά των μειονοτήτων στη Μοσούλη και τα περίχωρά της”, δήλωσε η διευθύντρια για τη Μέση Ανατολή του Human Rights Watch Σάρα Λία Ουίτσον, θεωρώντας ότι το Ισλαμικό Κράτος “δείχνει να επιδιώκει την εξάλειψη κάθε ίχνους μειονοτικής ομάδας στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό του στο Ιράκ”.
“Τα ηγετικά στελέχη και οι μαχητές (του Ισλαμικού Κράτους) δικαιολογούν αυτές τις αποτρόπαιες ενέργειες επικαλούμενοι τη θρησκευτική ευλάβεια, όμως αυτό είναι το βασίλειο του τρόμου”, πρόσθεσε.
Και άλλες μειονότητες -οι Γεζίντι, οι Τουρκομάνοι και οι σιίτες Σαμπάκ- επίσης από την επαρχία Νινευί, ήταν θύματα εγκλημάτων των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το HRW.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τo HRW κάλεσε τις σουνιτικές αρχές εκτός από το Ισλαμικό Κράτος και τις ένοπλες ομάδες να “ασκήσουν πίεση στους τζιχαντιστές να σταματήσουν να στοχοποιούν και να διώκουν τις θρησκευτικές μειονότητες”.
enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ