Breaking News
Loading...

Translate

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Info Post


Εκρηκτικές διαστάσεις θα μπορούσε να λάβει ο «απρόσεκτος» χειρισμός της ερώτησης που κατέθεσε ο Γκιουρσέλ Τεκίν, γενικός γραμματέας του τουρκικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), στην οποία αφήνονται σοβαρά υπονοούμενα αναφορικά με τον δράστη της κατάρριψης του τουρκικού φωτοαναγνωριστικού αεροσκάφους RF-4E…
Ο Τεκίν δηλώνει ότι διαθέτει στοιχεία για την υπόθεση, τα οποία όμως δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα, λόγω της ευαίσθητης φύσης του ζητήματος. Το αεροσκάφος, υποστηρίζει ο καταθέτων την ερώτηση αναμένοντας την απάντηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, καταρρίφθηκε από κατευθυνόμενο πύραυλο και όχι από χειριστές απλών αντιαεροπορικών συστημάτων, καθώς πετούσε μόλις 100 μέτρα από το έδαφος.

Στην ουσία πρόκειται για την επαναφορά των υποψιών ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Pantsir-S1 το οποίο επιχειρούσαν Ρώσοι ειδικοί, αφού οι Σύροι δεν είχαν προλάβει να εκπαιδευτούν.

Είναι προφανές, ότι το ζήτημα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές περιπλοκές στις σχέσεις Άγκυρας και Μόσχας, ενώ ένα θέμα σαφώς υπάρχει σχετικά με την ερμηνεία του κινήτρου του Τεκίν, να εγείρει το ζήτημα αυτό στην τωρινή συγκυρία.

defence-point.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ