Breaking News
Loading...

Translate

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Info Post





To“τραβάνε το σχοινί” οι ΗΠΑ και προσωπικά ο πρόεδρος Μ.Ομπάμα απέναντι στην Ρωσία και φαίνεται ότι πλέον περνάμε στην τρίτη φάση της κρίσης που ξεκίνησε με την βίαιη 
ανατροπή του Ουκρανού προέδρου Β.Γιανουκόβιτς τον περασμένο Φεβρουάριο με όλα τα σενάρια και τα ενδεχόμενα ανοικτά. 

Η φράση του Μ.Ομπάμα “Μια ομάδα αυτονομιστών δεν μπορεί να καταρρίπτει μαχητικά αεροσκάφη χωρίς κατάλληλα όπλα και αυτά προέρχονται από τη Ρωσία.

Δεν ξέρουμε ακόμα τη φύση του πυραύλου που έριξε το αεροσκάφος, καθώς μόνο συγκεκριμένα αντιαεροπορικά συστήματα μπορούν να ρίξουν ένα αεροπλάνο, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η βία ενισχύεται από τη ρωσική πλευρά” είναι ουσιαστικά ένα casus belli απέναντι στην Ρωσία.

Στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες μετά την ουκρανική κρίση που εξελίχθηκε σε κριμαϊκή κρίση, επικράτησαν οι “σκληροί” που θέλουν “να δώσουν ένα μάθημα στην Ρωσία” ή ακόμα και να πάνε σε έναν πυρηνικό πολεμο περιορισμένης έκτασης θεωρώντας ότι μπορούν να “σπάσουν” την Ρωσία.
Mελέτη του CSIS (Center for Strategic and International Studies) δεξαμενής σκέψης άμεσα συνδεδεμένης με το Πεντάγωνο και συνδεόμενης με βαριά ονόματα όπως οι Zbigniew Brzezinski και Henry Kissinger, θεωρεί απαραίτητο τον επανεξοπλισμό των αμερικανικών ΕΔ σε μια προετοιμασία για ολοκληρωτική σύγκρουση “μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων” μετατρέποντας την αμερικανική πολεμική μηχανή πάλι σε επιθετική εναντίον των εκσυγχρονιζόμενων στρατιωτικών δυνάμεων Ρωσίας και Κίνας.
Η μελέτη ζητά αύξηση του πυρηνικού βαλλιστικού οπλοστασίου, των πυρηνικών υποβρυχίων, και των στρατηγικών πυρηνικών βομβαρδιστικών σε μια προσπάθεια να μπορουν οι ΗΠΑ να ανταπεξέλθουν σε πυρηνικό πόλεμο! Ζητά να μειωθούν τα κονδύλια για τα συμβατικά όπλα καθώς θεωρούν ότι όσο η Ρωσία ειδικότερα διαθέτει μεγαλύτερο πυρηνικο οπλοστάσιο δεν θα μπορέσουν ποτέ να την καταβάλουν.
Ο Paul Craig Roberts, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών επί προεδρίας Ρ.Ρήγκαν, δηλώνει ότι υπάρχουν ισχυρά κέντρα στο αμερικανικό Πεντάγωνο και το υπουργείο Εξωτερικών που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ, μαζί με την Αυστραλία, την Ιαπωνία, την Σιγκαπούρη, τη Νότιο Κορέα κλπ μπορούν να επικρατήσουν σε μία στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία και της Κίνα!
Και κατ’αυτό το τρόπο προετοιμάζουν μία σύγκρουση η οποία από την στιγμή που θα είναι νικηφόρα “σβήνει” και το χρέος των ΗΠΑ προς την Κίνα και άλλες χώρες, όπως η Ρωσία κλπ, το οποίος πλησιάζει τα τρία τρισεκατομμύρια δολάρια σε ένα σύνολο 16 τρισ. χρέους!
To συγκλονιστικό άρθρο των Νew York Times για την ανάγκη να υπάρξει άμεσα πόλεμος για να ξεκινήσει η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη επίσης λέει πολλά: “Η έλλειψη μεγάλων πολέμων μπορεί να βλάψει την οικονομική ανάπτυξη», πιέζει τρόπο τινά για μια οριστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία, ή θα συνεχίσουμε σε μια αργή ανάπτυξη, ή θα εφαρμοσθεί ένα «σχέδιο» τύπου «Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου», οι απώλειες του οποίου έφεραν στη συνέχεια μεγάλη ευημερία!”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ