Breaking News
Loading...

Translate

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Info Post

 για να μείνουν στις καρέκλες τους !

Βλέπουν ότι δεν εκλέγουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν βγαίνουν τα 180 κουκιά !
Με αφορμή την πρόταση δημοψηφίσματος του ΣΥΡΙΖΑ, και τις δηλώσεις περι μή στήριξης της κυβερνητικής πλειοψηφίας απο ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ... (έστω και με διαφοροποιήσεις στις προτάσεις) και δεδομένη την άρνηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.... ήρθαν και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ στο ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ κίνημα.

Συγκεκριμένα, την πρόταση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος προσυπογράφουν οι
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ βουλευτές Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Νταβρής, Γιάννης Κουράκος, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Πάρις Μουτσινάς, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης και Νίκος Σταυρογιάννης, ενώ έχουν επιφυλαχθεί να προσθέσουν τις υπογραφές τους εντός των επόμενων ωρών και άλλοι βουλευτές της ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών. 
Επομένως η κυβέρνηση υποχρεώνεται πια να πάει σε δημοψήφισμα. Επειδή όμως το δημοψήφισμα είναι δημοκρατική διαδικασία και κάτι τέτοια... σπορ δεν τα συνηθίζει η κυβέρνηση, σκέφτονται ήδη στο Μαξίμου κόλπα και ιστορίες για... αγρίους, με στόχο να αποφύγουν την ήδη δεδομένη πολιτική ήττα.
Τα σενάρια είναι δύο. Το ένα να καθυστερήσουν την ολομέλεια για Σεπτέμβριο, οπότε και να μην προχωρήσει ως τότε η πώληση της μικρής ΔΕΗ. Το δεύτερο όμως είναι το... καλύτερο, το αντιπροσωπευτικότερο για αυτούς που έχουν μετατρέψει τη Βουλή σε... διάκοσμο της διακυβέρνησής τους. Θέλουν να κάνουν την απόλυτη εκτροπή θεωρώντας ότι οι προτάσεις για δημοψήφισμα των κομμάτων είναι διαφορετικές και δεν συμψηφίζονται, παρότι γι' αυτό υπάρχει προηγούμενο. Το είπε πριν από λίγο και η κυρία Βούλτεψη. «Αυτές οι απόψεις περί δημοψηφίσματος που έχουν διατυπωθεί, είναι βέβαιο ότι δεν αθροίζονται μεταξύ τους. Οπότε κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα».
Το ουσιαστικό είναι ότι στέλνεται πλέον ξεκάθαρα το μήνυμα ότι αυτή η βουλή δεν εκλέγει πρόεδρο και επέστρεψαν δριμύτερα τα... φίδια (ή, μήπως, οι κροκόδειλοι που είναι και της... μόδας;) που εδώ και καιρό έχουν ζώσει Σαμαρά και Βενιζέλο γιατί είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι αναγκαστικά θα πάμε σε εκλογές. Επομένως μόνο μία απόφαση έχει πια να πάρει μελλοντικά η κυβέρνησή τους. Την ακριβή ημερομηνία των εκλογών...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ