Breaking News
Loading...

Translate

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Info Post
Economist: Ο Πούτιν 
πάτησε την υπάρχουσα παγκόσμια τάξη 

Βγαίνει μπροστά η Ρωσία υπέρ του διακαιώματος των λαών για αυτοδιάθεση και κατά της προσπάθειας εδραίωσης παγκόσμιας δικτατορίας στον πλανήτη και καταστρατήγησης της εθνικής κυριαρχίας των κρατών μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε Ουκρανία και Ιράκ, οι οποίες υποκινούνται από την Δύση.

Ηγετική τοποθέτηση παγκόσμιας εμβέλειας από τον Πούτιν υπέρ του δικαιώματος των λαών για αυτοδιάθεση και κατά του «μονοπωλίου» της Δύσης, της εφαρμογής της πολιτικής της στις χώρες του κόσμου και την προσπάθεια δημιουργίας ενός μονοπολικού κόσμου που θα καταργήσει τα όποια περιθώρια δημιουργίας των κρατών αλλά και την πολιτιστική πολυμορφία, επιβάλλοντας την γκρι κοινωνία δουλων.

Δικαιώνονται λοιπόν τα γραφόμενά μας ότι η Ρωσία είναι εκείνη που αποτελεί το υπ” αριθμών ένα εμπόδιο για την εδραίωση της παγκοσμιοποίησης στον πλανήτη και δεν μένει παρά να θυμηθείτε άρθρα μας όπως:

ΜΚΟ, μυστικές υπηρεσίες και ανατροπή κυβερνήσεων

Economist: Ο Πούτιν πάτησε την υπάρχουσα παγκόσμια τάξη

Μια ομιλία που την έκρυψαν όσο καιρό μπορούσαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία του ενώπιον των πρέσβεων και των αντιπροσώπων της Ρωσικής Ομοσπονδίας από όλον τον κόσμο, ο ρώσος πρόεδρος τόνισε πως το μοντέλο του «ενός πόλου», το οποίο επιδιώκεται να επιβληθεί μέσω Η.Π.Α., έχει παταγωδώς αποτύχει.

Όπως υπογράμμισε, «είναι καιρός να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα στον καθέναν να είναι διαφορετικός, το δικαίωμα κάθε χώρας να χτίσει την ζωή της με τη δική της βούληση και να μην υπόκειται στις υπαγορεύσεις κανενός».

Επιπλέον τόνισε ότι σκοπός του ΝΑΤΟ είναι να πλησιάσει με όλους τους τρόπους τα σύνορα της Ρωσίας, κάτι για το οποίο σας έχουμε επίσης ενημερώσει (θυμηθείτε εδώ)

Διαβάζουμε λεπτομερώς στην Σύγχρονη Ρωσία:

«Οι λαοί και οι χώρες του κόσμου εκφράζουν όλο και πιο έντονα τη βούλησή τους να αποφασίζουν μόνοι τους για τη μοίρα τους, να διαφυλάξουν την ιστορία και τον πολιτισμό τους και να διατηρήσουν την πολιτιστική ταυτότητα, η οποία έρχεται σε σύγκρουση με τις προσπάθειες ορισμένων χωρών της Δύσης να επιβάλουν την κυριαρχία τους στον στρατιωτικό τομέα, στην πολιτική, στην οικονομία και τις χρηματοδοτήσεις, αλλά και στην ιδεολογία» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

«Οι δυτικοί εταίροι μας προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν καλές προθέσεις, ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν μαζί μας στην προσπάθεια οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης και στρατηγικής συνεργασίας. Αλλά, την ίδια στιγμή, προχωρούν στην περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ, προκειμένου να φέρουν τον στρατιωτικό έλεγχο ακόμη πιο κοντά στα σύνορά μας. Όλοι εκείνοι που μιλούν για την ιδιαιτερότητα της χώρας τους είναι ακριβώς εκείνοι που στέκονται απέναντι στην ρωσική πολιτική ανεξαρτησίας. Και οι εξελίξεις στην Ουκρανία το απέδειξαν περίτρανα. Όλες αυτές οι εξελίξεις απέδειξαν πως το μοντέλο των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» όσον αφορά στις σχέσεις τους με τη Ρωσία, δεν λειτουργεί» τόνισε ο Πούτιν.

Όσον αφορά στην Κριμαία, ο ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η Μόσχα έπραξε ό,τι έπραξε προκειμένου να εμποδίσει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να καταλάβουν την χερσόνησο. «Θα διαγράφονταν κατ” αυτόν τον τρόπο όλα όσα έχει κερδίσει η Ρωσία στους αγώνες της από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου ίσως και νωρίτερα και θα διαταρασσόταν η ισορροπία στη Μαύρη Θάλασσα» είπε ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η χώρα του διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους πληθυσμούς με όλα τα μέσα: «Θα δράσουμε εξαντλώντας όλες τις διπλωματικές και τις πολιτικές μεθόδους, αλλά και όλο το «οπλοστάσιο» των μέσων έως τις προβλεπόμενες από το διεθνές δίκαιο ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και το δικαίωμα της αυτοάμυνας», τόνισε ο Πούτιν.

Τέλος ο ρώσος ηγέτης κάλεσε τους εταίρους να «ξεφορτωθούν κάθε φιλοδοξία επιβολής κοινών κανόνων σε κάθε κοινωνία και να αρχίσουν την ανοικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, βασισμένων στα ίσα δικαιώματα, τον αμοιβαίο σεβασμό, και το σεβασμό στα συμφέροντα του άλλου». Όπως υπογράμμισε, «είναι καιρός να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα στον καθέναν να είναι διαφορετικός, το δικαίωμα κάθε χώρας να χτίσει την ζωή της με τη δική της βούληση και να μην υπόκειται στις υπαγορεύσεις κανενός».


pygmi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ