Breaking News
Loading...

Translate

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Info Post


Μετά το πολύ σημαντικό άρθρο του και την εξίσου σημαντική και κατατοπιστική συνέντευξή του στο ραδιόφωνο "Φωνή της Ρωσίας", o Dr. Paul Craig Roberts φιλοξενεί και σχολιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα του τις απόψεις του Ρώσου Προέδρου Vladimir Vladimirovich Putin σχετικά με την κατάσταση στον πλανήτη:

Η Δύση μετατρέπει τον πλανήτη σε ένα παγκόσμιο στρατώνα - Vladimir Vladimirovich Putin, πρόεδρος της Ρωσίας. Οι παρακάτω παρατηρήσεις αποσπάσματα από τη συνάντηση του Προέδρου Πούτιν με τους πρεσβευτές της Ρωσίας την 1η Ιουλίου 2014. 
Ο 
Putin καταδικάζει τον πρόεδρο-μαριονέτα-της-Washington της Ουκρανίας, ο οποίος σφετερίστηκε τη θέση αυτή μετά από την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου, για την απόφασή του να ακολουθήσει «το μονοπάτι της βίας το οποίο δεν μπορεί να οδηγήσει στην ειρήνη». Οι παρατηρήσεις του Putin είναι ταυτόχρονες μεταφράσεις στα Αγγλικά μια και ο Putin μιλά στα Ρωσικά. Αυτές οι μεταφράσεις σπάνια είναι καλές, αλλά  συνήθως επαρκούν για να μεταφέρουν το περιεχόμενο. 
«Δυστυχώς,ο πρόεδρος της Ουκρανίας Poroshenko πήρε την απόφαση να επαναλάβει τις στρατιωτικές δράσεις, και εμείς - δηλαδή εγώ και οι συναδέλφοί  μου στην Ευρώπη - δεν  μπορούσαμε  να τον πείσουμε ότι ο τρόπος για αξιόπιστη, σταθερή και μακροχρόνια ειρήνη δεν μπορεί να βρεθεί με τον πόλεμο. Προηγουμένως, ο Poroshenko δεν είχε άμεση σχέση προκειμένου να αναλάβει στρατιωτική δράση. Τώρα έχει αναλάβει αυτή την ευθύνη στο ακέραιο. Δεν είναι μόνο στρατιωτική, αλλά και το πιο σημαντικό, πολιτική. 
Τη Δευτέρα [30 Ιουνίου], μίλησα με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουκρανία μέσω τηλεφώνου. Τόνισα την ανάγκη να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός και να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος μηχανισμός για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης με την κατάπαυση του πυρός και ότι ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θα πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο. Πρόσφερα το ότι τα σημεία ελέγχου στη Ρωσική πλευρά των Ουκρανικών συνόρων θα μπορούν να ελέγχονται από τους αντιπροσώπους της Ουκρανίας και του ΟΑΣΕ για να εξασφαλίσουν από κοινού τον έλεγχο των συνόρων.
Ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία είναι φυσικά η εσωτερική δραστηριότητα της Ουκρανικής κυβέρνησης, αλλά λυπούμαστε σφόδρα με το γεγονός ότι πεθαίνουν άμαχοι πολίτες. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει μια σκόπιμη προσπάθεια από την Ουκρανία για την εξάλειψη των εκπροσώπων του Τύπου. Αφορά και στους Ρώσους και στους ξένους δημοσιογράφους. Η δολοφονία των δημοσιογράφων είναι εντελώς απαράδεκτη.
Ελπίζω ότι ο ρεαλισμός θα επικρατήσει, ότι η Δύση θα απαλλαγεί από τις ηγεμονικές φιλοδοξίες της και την επιθυμία να οργανώσει τον κόσμο σύμφωνα με τις ορέξεις της. Ελπίζω, αντιθέτως, ότι η Δύση θα ξεκινήσει την ανοικοδόμηση σχέσεων που βασίζονται στην ισότητα, τον αμοιβαίο σεβασμό και την καλή θέληση προς τους άλλους και τον σεβασμό  στα συμφέροντα των άλλων χωρών».
Ο Putin δήλωσε ότι η Washington είχε ασκήσει πίεση στην Γαλλία να μην παραδώσει τα ελικοπτεροφόρα πλοία Mistral όπως έχει οριστεί από τη Ρωσική/Γαλλική σύμβαση. «Γνωρίζουμε για την πίεση που οι Αμερικανοί εταίροι μας ασκούν στους Γάλλους, έτσι ώστε να μην  παραδώσουν τα πλοία Mistral στη Ρωσία. Και γνωρίζουμε ότι η Washington άφησε να εννοηθεί ότι αν οι Γάλλοι δεν παραδώσουν τα Mistral, οι κυρώσεις  στη Γαλλική τράπεζα θα ελαχιστοποιηθούν ή θα αφαιρεθούν. Τι είναι αυτό, αν δεν είναι εκβιασμός;»
Ο Putin δήλωσε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να είναι εταίρος των Η.Π.Α. και της Ε.Ε., αλλά η εταιρική σχέση πρέπει να βασίζεται στην ισότητα, όχι στο να γίνουν εταίροι της Αμερικής που υπακούουν στις  διαταγές της Washington. «Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ. Οι διμερείς σχέσεις δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά αυτό -και θέλω να το  τονίσω- δεν είναι σφάλμα της Ρωσίας».
Κατά την προετοιμασία της παρούσας έκθεσης έλεγξα το online site του BBC. Δεν υπήρχε καμία αναφορά στις παρατηρήσεις του Putin. Παρομοίως ούτε το CNN, το Los Angeles Times, η εφημερίδα New York Times. Η Washington Post αναφέρει ότι ο Putin καταδίκασε την αναζωπύρωση της βίας στην Ουκρανία σε μια συνάντηση με τους πρεσβευτές της Ρωσίας, αλλά η σημασία της συνάντησης του Putinμε τους πρεσβευτές της Ρωσίας δεν μεταφέρεται από την έκθεση του Post. Με δεδομένη την αλαζονεία της Washington, τι σημασία έχει τι λέει ο Putin; Η ήττα της Αμερικής από το Βέλγιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου είναι πιο σημαντική, για το Υπουργείο Αμερικανικής προπαγάνδας, από την προσπάθεια του Προέδρου της Ρωσίας να βάλει ένα τέλος στη διαμάχη και στη πορεία προς τον πόλεμο.
Όπως έχω παρατηρήσει στο παρελθόν, οι Αμερικανοί ζουν στο Matrix, όχι στον πραγματικό κόσμο. Μια μέρα οι Αμερικανοί ίσως ξυπνήσουν έκπληκτοι από την πραγματικότητα, ή ίσως πεθάνουν από τα όπλα μαζικής καταστροφής και δεν ξυπνήσουν ποτέ. Οι Αμερικανοί δεν είναι τίποτα άλλο, παρά τροφή για τα κανόνια της νεοσυντηρητικής κίνησης προς την παγκόσμια ηγεμονία της Washington. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα  οποία βασίζονται οι Αμερικανοί τους λένε ψέματα και τους αποτρέπουν από το να μάθουν οποιεσδήποτε σημαντικές αλήθειες. Οι Αμερικανοί μπορούν να μάθουν ότι έχασαν το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν μπορούν να μάθουν τα εγκλήματα των κυβερνήσεών τους και τη πορεία προς τον πόλεμο, ή τις απαντήσεις των άλλων ισχυρών χωρών των οποίων οι κυβερνήσεις είναι απρόθυμες, σε αντίθεση με την Αγγλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, να γίνουν υποτελείς τηςWashington.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ